titel kop

home terug contact

Biewer Terriër erkend als nationaal ras door de

Raad van Beheer op 25 maart 2019

Nadat de Raad van Beheer het besluit heeft genomen om het stamboek te openen voor nationaal erkende buitenlandse rassen, brak er voor ons een spannende tijd aan. Dit besluit hield in dat buitenlandse rassen die nog niet door de FCI erkend zijn, maar wel door een FCI erkende kennelclub, contractpartner of associatiepartner, door de Raad van Beheer erkend zouden kunnen worden. Deze honden worden dan ingeschreven in het Voorlopig Register (VR).

Op 25 maart 2019 heeft de Raad van Beheer het besluit genomen om ook de Biewer op die manier te erkennen. De Biewer wordt als een apart ras gezien en wordt geregistreerd als Biewer Terriër in het VR.

Wanneer je in het bezit bent van een Biewer Terriër uit het buitenland met een origineel nationaal erkende stamboom kun je de hond via de import procedure van de Raad van Beheer in laten schrijven in het Nederlands Honden Stamboek NHSB.

Wanneer je in het bezit bent van een Biewer Terriër die geen nationaal erkende stamboom heeft kan de hond aangekeurd worden.

Op de site van de Raad van Beheer staan beide procedures precies omschreven.


homefoto

Wij zijn voor onze Trevis ook direct deze procedure gestart en daarmee is onze Trevis op 2 april 2019 de eerste door de Raad van Beheer erkende Biewer Terriër in Nederland.

home terug contact


© Niets van deze website mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming worden gecopieërd